بهگزارش خبرنگار میراثآریا، این تور رسانهای از روستاهای «خانقاه»، «میوان» و «ساتیار» شهرستان پاوه که به «هزارماسوله» نیز مشهور است بازدید کرد.
بازدید از روستا و موزه «خانقاه» اولین مقصد این تور بود. خانقاه از سال 84 هدفگردشگری بوده، بااینحال، بعد از راهاندازی شرکت گردشگری خانقاه، بههمت راهیان سیر اورامان، گردشگری در این روستا رونق بیشتری پیدا کرد. این شرکت یک سال است که فعالیتش را در خانقاه آغاز کرده و هفت نفر عضو دارد.
خانقاه همچنین محلی برای فروش محصولات باغی و بازار خوبی برای توت، گردو، انجیر و سایر محصولات است. ازآنجاکه باغهای روستای خانقاه در پاییز زیبایی منحصربهفردی دارد، فعالان گردشگری در این روستا پیشنهاد کردند که امسال در خانقاه جشنواره خزان برگزار شود.
این روستا 15 خانهمسافر دارد. همچنین قرار است دو اقامتگاه بومگری در این روستا دایر شود و اکنون در مراحل نهایی اخذ مجوز است.
روستای بانوان کلاشباف
روستای «میوان» یا روستای «بانوان کلاشباف» حدود 35 خانوار جمعیت دارد. زنان این روستا، از محل اعتبارات، برای ترویج صنعت گیوهبافی آموزش دیدهاند.
هادی شریفی، رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان پاوه، اعلام کرد که ارزش صادرات گیوه شهرستان پاوه در سال گذشته بیش از 40میلیون دلار بوده و60هزار جفت گیوه سالانه در این روستا و شهرهای اطراف آن بافته میشود.
فرشته حسینی، مدیر تعاونی بانوان کلاشباف میوان که کارگاه گیوهبافی را از سال 86 با کمک اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پاوه دایر کرده، به خبرنگاران گفت: «30 نفر بهصورت مستقیم و 30 نفر بهصورت غیرمستقیم با این کارگاه گیوهبافی همکاری دارند و هفتهای 30 جفت گیوه در این کارگاه بافته میشود.»
مدیر تعاونی بانوان کلاشباف میوان افزود: «گیوههایی که در این شهر بافته میشود از شهر نودشه، شهر ملی گیوه، نشان اصالت دریافت کردهاند.»
اقامتگاه بومگردی ساتیاری
بازدید از روستای «ساتیاری» و صرف نهار در اقامتگاه بومگری ساتیاری از دیگر برنامههایی بود که این تور رسانهای داشت.
مرادی، مدیر این اقامتگاه بومگردی، گفت: «سعی شده در این اقامتگاه بومگردی، که با حمایت ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان و اداره میراثفرهنگی شهرستان راهاندازی شده، از اصول منطقه برای ایجاد اقامتگاه استفاده شود.»
او با اشاره به اینکه یک سال و نیم است که فعالیتهای گردشگری در این روستا آغاز شده افزود: «طبق برنامه زمانبندی برای توسعه فیزیکی اقامتگاه قصد داریم ظرف مدت شش ماه راهاندازی اقامتگاههای محوطه را بهاتمام برسانیم. براساس تفاهمنامهای که سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با صندوق کارآفرینی و امید برای عرضه تسهیلات به چنین فعالیتهایی درنظر گرفته است، تاکنون 100میلیون تومان تسهیلات ار این صندوق دریافت کردهام و تاکنون 70میلیون تا 80میلیون از آن صرف بازسازی و تکمیل ساختمان شده است.»
مرادی گفت که در این اقامتگاه بومگردی 5 نفر بهصورت مستقیم و 11 نفر بهصورت غیرمستقیم مشغولبهکارند. از اول فروردین تاکنون دو تور اقامتی 30و32نفری بهمدت دو شب در اقامتگاه ساتیاری اقامت داشتند.»
بازدید از قوریقلعه
غار «قوریقلعه» در 25کیلومتری شهر روانسر، در دامنه کوه شاهو و مشرف بر جاده روانسر ـ پاوه قرار دارد. در سال 55 گروهی از غارشناسان انگلیسی و در سال 56 گروه دیگری از غارنوردان فرانسوی بخشهایی از غار را بهطول 550 متر بررسی و اکتشاف کردند. در دهه 60 نیز گروهی از غارنوردان کرمانشاهی بخشهای جدیدی از غار را تا عمق بیش از سه کیلومتر اکتشاف و شناسایی کردند.»
این غار پنج تالار زیبای ۱۴۰۰متری و ۵هزارمتری بهنامهای تالار مریم، تالار کوهان شتر، تالار مسیر برزخ، تالار بلور و تالار عروس دارد.
در قوریقلعه گونه نادری از خفاش بهنام «خفاش موشگوشی» زیست میکند. دمای داخل غار هم در تمام فصول حداکثر 11 درجه است. این غار تعیین حریم شده و حریم درجه یک آن 130 متر، حریم درجه دوی آن 150 متر و درجه سه آن 500 متر است.
انتهای پیام/